ÁFONYÁS JOGHURTFAGYLALT Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 15 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, fagylaltgép, géz, keverőtál, szita, turmixgép
Eljárások: fagyasztás, kikeverés, szűrés, turmixolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl zsírszegény joghurt
20 dkg friss áfonya
3 evőkanál juharszirup
1 db leve és héja narancs

Elkészítés:

1. Az áfonyát a narancslével turmixgépben pépesítjük, majd a pürét gézzel bélelt vagy nejlonszitán átszűrjük.

2. A juharszirupot és a joghurtot összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk az áfonyapürét.

3. Ha van fagylaltgépünk, akkor a gyártó utasítása szerint készítjük el a fagylaltot, majd 5-6 órán át fagyasztjuk. Ha nincs gépünk, akkor a fagylaltalapot fedél nélkül, műanyag dobozban 2 órára betesszük a mélyhűtőbe. A mélyhűtőből kivéve a krémet tálba öntjük, és simára keverjük. Visszatöltjük a dobozba, és betesszük a fagyasztóba, amíg teljesen megszilárdul.