ÁFONYÁS JOGHURTFAGYLALT Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, fagylaltgép, géz, keverőtál, szita, turmixgép
Eljárások: fagyasztás, kikeverés, szűrés, turmixolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Az áfonyát a narancslével turmixgépben pépesítjük, majd a pürét gézzel bélelt vagy nejlonszitán átszűrjük.
2. A juharszirupot és a joghurtot összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk az áfonyapürét.
3. Ha van fagylaltgépünk, akkor a gyártó utasítása szerint készítjük el a fagylaltot, majd 5-6 órán át fagyasztjuk. Ha nincs gépünk, akkor a fagylaltalapot fedél nélkül, műanyag dobozban 2 órára betesszük a mélyhűtőbe. A mélyhűtőből kivéve a krémet tálba öntjük, és simára keverjük. Visszatöltjük a dobozba, és betesszük a fagyasztóba, amíg teljesen megszilárdul.