RIBIZLIVEL FÉNYEZETT BÁRÁNYBORDA Téma: Egyéb kategória
Eszközök: fokhagymaprés, grillező, grillrács, kenőecset, kés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, kikeverés, zúzás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A máz elkészítéséhez egy kis serpenyőben összekeverjük a ribizlizselét, az ecetet, a rozmaringot, a fokhagymát és az olajat. Felmelegítjük, olykor megkavarjuk, míg a zselé elolvad, és a hozzávalók jól elkeverednek.
2. A bárányszeletek mindkét oldalát forró faszénparázs fölött 5 percig grillezzük.
3. A padlizsánokat félbevágjuk (1. kép), a vágási felületet bőségesen megkenjük olajjal.
4. A padlizsánok mindkét oldalát a báránnyal együtt 3-4 percig grillezzük, amíg jól átsül (2. kép). Félretesszük, melegen tartjuk.
5. A mázzal bekenjük a bárányszeleteket, és mindkét oldalon további 5 percig grillezzük, gyakorta kenegetjük, míg a hús átsül. A grill szélén melegen tartjuk a ribizlimázat.
6. Előmelegített tányérokra tesszük, és a maradék ribizlimázzal azonnal tálaljuk (3. kép).