CSIRKENYÁRSAK CITROMMAL ÉS KORIANDERREL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, grillező, hűtőszekrény, kenőecset, kés, keverőtál, nyárs
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, hűtés, kikeverés, pácolás, préselés, reszelés, gyalulás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A csirkét 2,5 cm-es darabokra vágjuk (1. kép), és lapos üvegtálba tesszük.
2. A koriandert, citromlevet, sót, borsot és négy evőkanál joghurtot a csirkére öntjük (2. kép), és jól összekeverjük. Lefedve legalább 120 percet hagyjuk hűlni, de inkább egész éjjel.
3. A citromos joghurthoz meghámozzuk és felaprítjuk a citromot, néhány gerezdet félreteszünk. A citromot a friss korianderrel a joghurtba keverjük (3. kép). A hűtőbe tesszük.
4. A csirkedarabokat nyársra fűzzük. Megkenjük olajjal a rácsot, és a csirkét forró faszénparázs fölött kb. 15 percig grillezzük, közben olajjal kenegetjük.
5. A nyársakat előmelegített tányérokra tesszük, és korianderrel, citromgerezdekkel és salátalevelekkel körítjük.