Kedvenc grillcsirkém Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, grillező, grillrács, kenőecset, kés, keverőtál
Eljárások: grillezés, hámozás, kikeverés, pácolás, zúzás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Ha egész csirkét használunk akkor 8 darabra vágjuk. Lehúzzuk a csirke bőrét (1. kép), ha csökkenteni akarjuk az étel zsírtartalmát.
2. A grillmáz elkészítéséhez a paradicsompürét, a barna gyümölcsszószt, a fehérborecetet, a mézet, az olajat és a fokhagymát egy kis tálba tesszük. A hozzávalókat jól összekeverjük (2. kép).
3. A mázat egy ecsettel a csirkére kenjük (3. kép), és forró faszénparázs fölött 15-20 percig grillezzük. A csirkedarabokat olykor megfordítjuk, és gyakran kenegetjük a mázzal. Ha a csirke feketedni kezd, mielőtt átsült volna, magasabbra emeljük a rácsot, vagy a csirkét a grillrács hűvösebb részére húzzuk, hogy lassabban süljön.
4. A grillezett csirkedarabokat tányérokra tesszük, és különféle friss salátalevelekkel tálaljuk.