GRILLÁZSOS FEHÉRCSOKOLÁDÉ-HAB Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 45 perc  tapasztalatot kíván  átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, kenőecset, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, mikrohullámú készülék, nyomózsák, sütő, sütőpapír, tepsi, tűzhely
Eljárások: cukorszirup készítése, darabolás, szeletelés, darálás, dermesztés, formázás, főzés, habverés, hámozás, hűtés, kikeverés, pirítás

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 ⅔ dl zsíros tejszín
20 dkg olvasztott fehér csokoládé
1 teáskanál instant kávé
12 és fél dkg vaj
1 evőkanál méz
12 és fél dkg kristálycukor
4 db tojássárgája
6 dkg olvasztott étcsokoládé
A grillázshoz:
12 és fél dkg kristálycukor
8 dkg hámozott, pirított mandula
¾ dl víz

Elkészítés:

1. Az étcsokoládét tegyük kis papír habzsákba, és rajzoljunk vele kacskaringós mintát belülről az üvegkelyhek oldalára. Tegyük hűtőszekrénybe, amíg megdermed.

2. A grillázshoz egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és szórjuk rá a mandulát. A cukrot egy lábosban keverjük el a vízzel, és kis lángon melegítsük (de ne forraljuk), amíg a cukor feloldódik. A lábos szélét ecsettel vizezzük be. A cukorszirupot forraljuk fel, majd lassú tűzön, keverés nélkül főzzük aranybarmára. Azonnal vegyük le a tűzről, és óvatosan csorgassuk a mandulákra. Várjunk, amíg megszilárdul. A cukrozott mandula felét törjük kis darabokra, ezzel díszítjük majd a krémet. A többit daráljuk meg.

3. Elektromos habverővel keverjük habosra és sűrűre a tojássárgáját a cukorral, a mézzel és a vízben feloldott kávéval. Keverjük bele az olvasztott fehér csokoládét, amíg sima és krémes lesz. Egy tálban elektromos habverővel keverjük habosra a vajat. Adjuk hozzá a tojásos krémet, és keverjük simára.

4. A tejszínt verjük kemény habbá. Fémkanállal óvatosan forgassuk bele a csokoládés masszába. Keverjük hozzá a darált grillázst. A keveréket kanalazzuk a desszertes kelyhekbe, és 120-180 percig pihentessük a hűtőben. A cukrozott mandulával díszítve kínáljuk, de adhatunk hozzá tejszínhabot is.