GRILLÁZSOS FEHÉRCSOKOLÁDÉ-HAB Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, kenőecset, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, mikrohullámú készülék, nyomózsák, sütő, sütőpapír, tepsi, tűzhely
Eljárások: cukorszirup készítése, darabolás, szeletelés, darálás, dermesztés, formázás, főzés, habverés, hámozás, hűtés, kikeverés, pirítás
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. Az étcsokoládét tegyük kis papír habzsákba, és rajzoljunk vele kacskaringós mintát belülről az üvegkelyhek oldalára. Tegyük hűtőszekrénybe, amíg megdermed.
2. A grillázshoz egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és szórjuk rá a mandulát. A cukrot egy lábosban keverjük el a vízzel, és kis lángon melegítsük (de ne forraljuk), amíg a cukor feloldódik. A lábos szélét ecsettel vizezzük be. A cukorszirupot forraljuk fel, majd lassú tűzön, keverés nélkül főzzük aranybarmára. Azonnal vegyük le a tűzről, és óvatosan csorgassuk a mandulákra. Várjunk, amíg megszilárdul. A cukrozott mandula felét törjük kis darabokra, ezzel díszítjük majd a krémet. A többit daráljuk meg.
3. Elektromos habverővel keverjük habosra és sűrűre a tojássárgáját a cukorral, a mézzel és a vízben feloldott kávéval. Keverjük bele az olvasztott fehér csokoládét, amíg sima és krémes lesz. Egy tálban elektromos habverővel keverjük habosra a vajat. Adjuk hozzá a tojásos krémet, és keverjük simára.
4. A tejszínt verjük kemény habbá. Fémkanállal óvatosan forgassuk bele a csokoládés masszába. Keverjük hozzá a darált grillázst. A keveréket kanalazzuk a desszertes kelyhekbe, és 120-180 percig pihentessük a hűtőben. A cukrozott mandulával díszítve kínáljuk, de adhatunk hozzá tejszínhabot is.