GYORS, KÖNNYŰ CSOKOLÁDÉHAB Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: elektromos vízforraló, habverő, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, gőzölés, habverés, kikeverés, tojás szétválasztása

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 és fél dkg étcsokoládé
5 db tojás
igény szerint tejszínhab

Elkészítés:

1. Törjük össze az étcsokoládét, tegyük tűzálló tálba, a tálat tegyük forró vizes lábos fölé, és kevergessük, amíg a csokoládé felolvad.

2. Válasszuk külön a tojások sárgáját a fehérjétől. A fehérjét tegyük nagy, tiszta üvegtálba, és verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük a kissé kihűlt csokoládéhoz.

3. Egy evőkanálnyi tojáshabot alaposan keverjünk el a csokoládéval. A csokoládés keveréket forgassuk bele a felvert tojáshabba, óvatosan, hogy ne törjük össze.

4. A keveréket kanalazzuk 6, egyenként 1,5 dl-es tálkába, és tegyük hűtőbe 4 órára, vagy amíg megdermed. Tejszínhabbal kínáljuk.

Ezt a receptet akkor érdemes elővennünk, amikor kevés az időnk.