ÉDES-SAVANYÚ ZÖLDSÉG TÉSZTAPALACSINTÁN Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Az üvegtésztát bő langyos vízbe beáztatjuk, és hagyjuk 20 percig puhulni, vagy a csomagoláson olvasható útmutató szerint megfőzzük. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, ollóval 7-8 cm-es darabokra vágjuk.
2. A tojásokat felverjük, beleforgatjuk a tésztát az újhagymával, sózzuk, borsozzuk. Egy 20 cm átmérőjű serpenyőt nagy lángon felhevítünk. Beleöntünk 1 evőkanál olajat, és szétterítjük. A tojásos tészta egynegyedét a serpenyőbe merjük, szétterítjük az alján, majd közepes lángon 1 percig sütjük, megfordítjuk, és szükség esetén még némi olajat öntve alá, a másik oldalát is aranybarnára sütjük. A palacsintát melegen tartjuk, amíg a másik hármat is megsütjük.
3. Amikor elkészült a 4 palacsinta, nagy lángon felhevítjük a wokot vagy egy nagy, vastag aljú serpenyőt. Felhevítünk benne 1,5 evőkanálnyi olajat, és beledobjuk előbb a keményebb zöldségeket, például a sárgarépát, fél percig keverve sütjük, majd apránként hozzákeverjük a többi zöldséget (pl. zsenge kukorica, karfiol, brokkoli, zsenge cukorborsó és vöröshagyma, meghámozva és azonos méretű darabokra vágva) és a lecsepegtetett bambuszrügyet. Hozzáöntjük az édes-savanyú mártást, és keverve főzzük – akkor jó, ha a zöldségek megpuhultak, a mártás pedig átforrósodott. A zöldséges mártást rákanalazzuk a tésztapalacsintákra, és azonnal tálaljuk.
ÉDES-SAVANYÚ MÁRTÁS
1. Az étkezési keményítőt 1,5 teáskanál vízben feloldjuk, félretesszük. A többi hozzávalót, a paradicsommártást kis lábosba tesszük, közepes lángon felforraljuk.
2. Amint a mártás felforr, belekeverjük a feloldott keményítőt, és kis lángon 5 percig kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik.
Forrón tálaljuk.