TÚRÓSZÍV Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: géz, habverő, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, pudingforma, szita, turmixgép
Eljárások: habverés, kikeverés, passzírozás, áttörés, pihentetés, turmixolás

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 és fél dkg túró
3 dl felvert tejszín
6 dkg porcukor

Elkészítés:

1. Az alaposan lecsepegtetett túrót turmixoljuk össze, vagy nyomjuk át szitán. Keverjük ki a porcukorral, majd adjuk hozzá a tejszínhabot.

2. 6 db, szív alakú pudingformát béleljünk ki muszlinnal vagy gézzel, töltsük meg őket a túrókrémmel, és egy éjszakán át hagyjuk lecsepegni.

3. Másnap a krémet a formából borítsuk tálkákra, és gyümölcsöntettel vagy eperrel, málnával kínáljuk.

Ha nincs coeur a la creme-formánk, bármilyen pudingformát használhatunk. A formákat muszlinnal kibéleljük, beletöltjük a túrókrémet, a tetejére is muszlint teszünk, gumival vagy zsineggel rögzítjük. Felfordítva tegyük rácsra a formákat, és hagyjuk egész éjjel lecsepegni.