PISZTÁCIAKRÉM Téma: Egyéb kategória

Eszközök: konyhai robotgépmozsár
Eljárások: törésturmixolás

Adag: 1 adag (0.35 liter)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál finomra vágott pisztácia
1 adag angol krém

Elkészítés:

Az összevagdalt pisztáciát robotgépben pépesítjük, illetve mozsárban összetörjük. A még meleg angol krémhez keverjük.

1 adag kb.4 dl.

ANGOL KRÉM

3 db tojás
2.5 dl tej
1 rúd félbevágott vanília

1. Mély öntöttvas edényben, közepes lángon, a tejet felmelegítjük. A hosszában kettévágott vanília magjait kikaparjuk, és a rúddal együtt a tejbe tesszük. Lassan felforraljuk, hogy a tej jól felvegye a vanília aromáját, majd levesszük a tűzről.

2. Kisebb tálban a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Ráöntjük a forró tejet, és az egészet jól összekeverjük. A masszát tiszta edénybe töltjük, és nagyon kis lángon, folyamatosan kevergetve 5 percig melegítjük, amíg olyan sűrű lesz, hogy nem folyik le egy kanál hátáról. A tej ne forrjon fel, ha túlmelegedne, néhány másodpercre vegyük le az edényt a tűzről, és kevergessük tovább. Szitán egy hűtött tálba szűrjük, a vaníliarudat kidobjuk, a mártást hagyjuk lehűlni, mielőtt hűtőszekrénybe tesszük.

Ezt a krémet melegen és hidegen is tálalhatjuk. Az újramelegítéshez hőálló tálba vagy mélytányérba öntjük, és meleg vízzel teli fazékra ültetve, vízgőz felett kevergetjük, vigyázva, hogy a krém ne legyen túl forró.