PANFORTE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, sütő, sütőpapír, tortaforma
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, hámozás, hűtés, kerek sütőforma bélelése papírral, kikeverés, pirítás, sütés
Adag: 1 tortaforma (32 darab)
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra (gáz: 2-3). Vékonyan kikenünk egy lapos, 20 cm átmérőjű tortasütőt, és az aljára sütőpapírt teszünk. Összekeverjük a mandulát, a mogyorót, a diót, a mazsolát, a barackot és a héjakat egy nagy tálban. Ráöntjük a lisztet, a kakaót és a fahéjat, és összekeverjük.
2. Összevegyítjük a csokoládét, a cukrot és a mézet egy kis edényben, és kis lángon addig keverjük, amíg felolvad. A száraz massza közepébe mélyedést nyomunk, és fokozatosan hozzáadjuk a mézes keveréket. Összekeverjük – kézzel, mert a massza kemény lesz.
3. Egyenletesen a tortasütőbe öntjük a masszát. Nedves kézzel lenyomjuk. Lesimítjuk a tetejét. 35 percig sütjük, amíg a panforte közepe megkeményedik. A tovasütőben hagyjuk kihűlni.
4. Amikor kihűlt, kivesszük a formából, porcukorral megszórjuk, és vékony cikkekre vágjuk.