AMERIKAI CSOKOLÁDÉCHIPS-MUFFIN Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: edényfogó, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, muffin sütőforma, sütő, szita
Eljárások: kevert tészta kikeverése, muffin kiemelése a formából, muffinforma előkészítése sütéshez, sütés, szitálás

Adag: 6 darab

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál csokoládéchips
25 dkg durvára tört étcsokoládé

vagy

25 dkg csokoládéchips
4 evőkanál kakaópor
30 dkg liszt
10 dkg barna cukor
10 dkg olvasztott vaj
2 db tojás
3 ⅔ dl író
½ tasak sütőpor
igény szerint porcukor
Forma kikenéséhez:
kevés olaj

vagy

kevés vaj

Elkészítés:

1. A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük. Egy hatrészes, nagy muffinformát kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. A lisztet, a sütőport, a kakaóport tálba szitáljuk, belekeverjük a cukrot, a csokoládéchipset, majd mélyedést nyomunk a közepébe.

2. A tojásokat az íróval egy tálban felverjük, a vajjal együtt a lisztes mélyedésbe öntjük, és a tésztát fémkanállal addig keverjük, amíg összeáll. Nem kell túl sokáig kevergetni – maradhatnak benne csomók.

3. A masszát a muffinformákba kanalazzuk, úgy, hogy minden mélyedést csak a háromnegyedéig töltünk meg. Csokoládéchipset szórunk rájuk, és könnyedén belenyomjuk a tésztába. A sütőben 30 percig sütjük, amíg az egyik sütemény közepébe szúrt tűre már nem ragad tészta, és tisztán húzzuk ki belőle. A muffinokat 5 percig a formában pihentetjük. A muffinokat a formában tompa végű késsel óvatosan körbevágjuk. A kés segítségével óvatosan kiemeljük a formából, és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Az amerikai csokoládéchips durvára darabolt étcsokoládéval is helyettesíthető.