ZÖLDSÉGES FRITTATA HUMUSSZAL ÉS FEKETE OLAJBOGYÓVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 65 perc  Munkaidő: 35 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: citromnyomó, fazék, fokhagymaprés, grillező, habverő, kés, keverőtál, műanyagfólia, reszelő, serpenyő, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hűtés, kikeverés, kimagozás, párolás, pirítás, préselés, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés, turmixolás, zúzás

Adag: 8-10 főre (30 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg reszelt parmezán sajt
6 db kissé felvert tojás
25 dkg vékonyra szeletelt cukkini
50 dkg padlizsán
60 dkg édesburgonya
6 dkg kimagozott, félbevágott fekete olajbogyó
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 db vékonyra szeletelt póréhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 nagyobb piros húsú kaliforniai paprika
A humuszhoz:
42 és fél dkg konzerv csicseriborsó
2 evőkanál joghurt
¾ dl citromlé
2 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

1. Pürésítjük a csicseriborsót, a fokhagymát, a citromlét, a joghurtot és a fekete borsot.

2. A paprikát kimagozzuk, negyedekre vágjuk, a héjával felfelé forró grill alatt addig sütjük, amíg felhólyagzik és megfeketedik. Műanyag zacskóban hagyjuk kihűlni, és lehúzzuk a héját.

3. Az édesburgonyát 1 cm-es szeletekre vágjuk, és puhára főzzük. Leszűrjük.

4. A padlizsánt 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. 1 evőkanál olajat hevítünk egy mély serpenyőben, beletesszük a póréhagymát és a fokhagymát, 1 percig közepes hőmérsékleten pároljuk, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a cukkinit, még 2 percig pároljuk. Kivesszük a serpenyőből, félretesszük.

5. Ugyanebben a serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, és adagonként mindkét oldalán 1 percig pirítjuk a padlizsánszeleteket. A serpenyő alján egyenletesen elosztjuk a padlizsán felét, rátesszük a póréhagymát, majd a pirított paprikát, a maradék padlizsánt és az édesburgonyát.

6. Összekeverjük a tojást, a bazsalikomot, a parmezánt és egy kis fekete borsot, ráöntjük a zöldségekre, és kis lángon 15 percig pároljuk, majd grill alá tesszük a serpenyőt, és 2-3 percig sütjük, amíg a lepény aranyszínű lesz. 10 percig hagyjuk hűlni, mielőtt vágódeszkára tesszük. A szélét levágjuk, és 30 négyzetre osztjuk. Humuszt és olajbogyót teszünk a tetejére. Hidegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.