ZÖLDSÉGES FRITTATA HUMUSSZAL ÉS FEKETE OLAJBOGYÓVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 8-10 főre (30 darab)
Elkészítés:
1. Pürésítjük a csicseriborsót, a fokhagymát, a citromlét, a joghurtot és a fekete borsot.
2. A paprikát kimagozzuk, negyedekre vágjuk, a héjával felfelé forró grill alatt addig sütjük, amíg felhólyagzik és megfeketedik. Műanyag zacskóban hagyjuk kihűlni, és lehúzzuk a héját.
3. Az édesburgonyát 1 cm-es szeletekre vágjuk, és puhára főzzük. Leszűrjük.
4. A padlizsánt 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. 1 evőkanál olajat hevítünk egy mély serpenyőben, beletesszük a póréhagymát és a fokhagymát, 1 percig közepes hőmérsékleten pároljuk, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a cukkinit, még 2 percig pároljuk. Kivesszük a serpenyőből, félretesszük.
5. Ugyanebben a serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, és adagonként mindkét oldalán 1 percig pirítjuk a padlizsánszeleteket. A serpenyő alján egyenletesen elosztjuk a padlizsán felét, rátesszük a póréhagymát, majd a pirított paprikát, a maradék padlizsánt és az édesburgonyát.
6. Összekeverjük a tojást, a bazsalikomot, a parmezánt és egy kis fekete borsot, ráöntjük a zöldségekre, és kis lángon 15 percig pároljuk, majd grill alá tesszük a serpenyőt, és 2-3 percig sütjük, amíg a lepény aranyszínű lesz. 10 percig hagyjuk hűlni, mielőtt vágódeszkára tesszük. A szélét levágjuk, és 30 négyzetre osztjuk. Humuszt és olajbogyót teszünk a tetejére. Hidegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.