SÖRBETGOLYÓK Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, karalábévájó, keverőtál, lábas, műanyagfólia, sütőpapír, tepsi, tűzhely
Eljárások: csokoládé temperálása, fagyasztás, formázás, forralás, szögletes forma bélelése papírral
Adag: 8-10 főre (24 darab)
Elkészítés:
1. Kissé felolvasztjuk a sörbetet (ha akkor hozzálátunk, amint hazaértünk, ez a lépés kimaradhat, mert épp jó állapotban lesz), és egy műanyag edényben 2,5 cm mélyen kiterítjük. A fagyasztóba tesszük.
2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a fagyasztóba tesszük. Dinnyekanállal kis golyókat teszünk a sörbetből a tepsire. Mindegyikbe kis koktélrudat szúrunk. Műanyag fóliával letakarjuk, és éjszakára a fagyasztóba tesszük.
3. A csokoládét egy kis tálba tesszük. Egy edényben vizet forralunk, majd levesszük a tűzről, fölé tesszük a csokoládés tálat, de vigyázzunk, ne érjen a vízbe. Néha megkeverjük, hogy elolvadjon. Tegyük félre, hadd hűljön egy kicsit.
4. Ez a rész a legnehezebb, legyünk óvatosak. Egy kis csokoládét külön tálba merünk, hogy ha a többit elrontjuk, ne menjen veszendőbe az egész. Egyszerre csak néhány sörbettel dolgozunk, hogy nehogy a többi megolvadjon. Belemártjuk a csokoládéba, visszatesszük a tepsire és ismét a mélyhűtőbe. Ha szükséges, néha újrahevítjük a csokoládét. Kissé folyékonynak kell lennie, hogy ne vonja be a sörbetet túl vastagon. Pótoljuk az olvasztott csokoládét, ha szükséges, de ha ragadni, összetapadni látszik, kezdjük újra, új tállal. Fagyasztóban tartjuk a sörbetet a tálalásig.