GAZDAG CSOKOLÁDÉS TRÜFFEL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 40 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, keverőtál, lábas, műanyagfólia, reszelő, tűzhely
Eljárások: dermesztés, formázás, forralás, hűtés, kikeverés, reszelés, gyalulás

Adag: 10-12 adag (30 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 ¾ dl sűrű tejszín
40 dkg reszelt étcsokoládé
2 evőkanál narancslikőr

vagy

2 evőkanál Cointreau likőr
7 dkg vaj
A bevonóhoz:
igény szerint kakaópor

Elkészítés:

1. A tejszínt kis edényben felforraljuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a csokoládét, hogy teljesen felolvadjon.

2. Hozzáadjuk a vajat, addig keverjük, amíg teljesen felolvad. Hozzáadjuk a Cointreau-t is.

3. Egy nagy tálba tesszük, letakarjuk, és több órán vagy akár egy éjszakán át hűtjük, hogy formázható legyen.

4. Evőkanálnyi masszát gyorsan golyóvá formázunk, és a hűtőbe tesszük, amíg megdermed. Beleforgatjuk kakaóba, és visszatesszük a hűtőbe. Szobahőmérsékleten tálaljuk.

Előre 2 héttel elkészíthetjük a trüffel masszáját. Nem sokkal a tálalás előtt forgatjuk kakaóba.