CSOKOLÁDÉCSÉSZÉK KARAMELLEL TÖLTVE Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  drága
Eszközök: kenőecset, konyhai mérleg, lábas, nyomózsák, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: dermesztés, formázás, gőzölés

Adag: 6-8 főre (24 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db Mars csokoládé
5 dkg olvasztott fehér csokoládé
15 dkg olvasztott étcsokoládé
 dl tejszín

Elkészítés:

1. Az étcsokoládét kis hőálló tálba tesszük. Egy kis edényben vizet forralunk, és levesszük a tűzről. A tálat a víz fölé tesszük, de vigyázzunk: ne érjen bele. Néha megkeverjük, amíg a csokoládé puhára olvad. Egy új, kisméretű festőecsettel kis réteg csokoládét kenünk a formába belülről. Fejjel lefelé rácsra tesszük őket, amíg a csokoládé megdermed. (A maradék csokoládét visszatesszük a gőzölgő víz fölé, mert később még szükség lesz rá.)

2. Egy kis edényben kis lángon addig keverjük az apróra vágott Mars csokoládét a tejszínnel, amíg megolvad, és sima lesz. Tálba tesszük, és mikor kezd megdermedni, a formákba kanalazzuk úgy, hogy 3 mm-es peremet hagyunk a tetején.

3. A félretett megolvadt csokoládét a karamell tetejére tesszük, és hagyjuk megszilárdulni. A fehér csokoládét ugyanígy megolvasztjuk. Egy kis papír habzsákba tesszük, és különböző kis minyonformákban a kis csészék tetejére nyomjuk. Amikor a csokoládé teljesen megdermedt, óvatosan lehúzzuk róla a formát.

3 nappal előre elkészíthetjük a karamell-alapot.
Hagyjuk a csokoládét teljesen megszilárdulni, mielőtt a tetejére nyomjuk a fehér csokoládét.