CHILIS BÁRÁNYSÜLT Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  drága
Eszközök: csontozókés, sütő, tepsi
Eljárások: göngyölés, kicsontozás, kötözés, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csipet chilipor
45 dkg bárányborda
1 csipet őrölt bors
12 dkg sűrített paradicsom
5 dkg cheddar sajt
1 csipet só
1 teáskanál római kömény

Elkészítés:

1. 180 C-fokra előmelegítjük a sütőt. A bárány oldalasából óvatosan eltávolítjuk a bordákat és minden felesleges zsiradékot leszedünk, sóval bedörzsöljük, feltekerjük, és zsineggel szorosan átkötjük (1. kép).

2. Kis tálban összekeverjük a chiliport, a sűrített paradicsomot, a borsot, a zúzott fokhagymát, a római köményt és a fahéjat (2. kép), majd a krémmel bekenjük a hústekercset (3. kép). Tetejét meghintjük reszelt sajttal (4. kép).

3. Tűzálló tálba helyezzük, és előmelegített sütőben 35 percig sütjük, amíg az egész hús jól átsül, és a külseje megpirul. A kisült húst fóliával letakarva állni hagyjuk, s csak ezután szeleteljük.

Sült babbal vagy az évszaknak megfelelő párolt zöldséggel tálaljuk.

Vegyes zöldsalátát és tortillát kínáljunk hozzá.
A recept szerint elkészített fűszeres báránysült hidegen is kiváló.