Grillezett sajtos zöldségek Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, grillező, séfkés, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, grillezés, hámozás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg burgonya
8 dkg ementáli sajt
2 csésze gomba
1 kisebb cukkini
1 db zöldpaprika
2 db paradicsom
1 csipet kakukkfű
1 csipet oregánó

Elkészítés:

Mossuk meg a burgonyát, héjában főzzük puhára sós vízben, majd szűrjük le, és kicsit hagyjuk hűlni. Ha már nem annyira forró, hámozzuk meg és tartsuk melegen.

Mossuk meg a paradicsomokat, vágjuk le a tetejüket, majd szeleteljük karikákra.

Vágjuk ketté a zöldpaprikát, távolítsuk el az ereket és a magházat, vágjuk darabokra.

Mossuk meg a cukkinit, vágjuk le a két végét, és karikázzuk fel. Tisztítsuk meg a gombát, majd szeleteljük fel. Vágjuk szeletekre a sajtot is.

Tegyünk a zöldségekből a raclette-sütő tálkáiba, vagy a grillező tálcájára, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és kakukkfűvel, végül fedjük be az egészet sajttal. Addig süssük, amíg a sajt teljesen megolvad. Pirított fehér kenyeret vagy kiflikarikákat kínáljunk hozzá.

Szabadtűzön boronatárcsán, vagy rostra helyezett tepsiben is elkészíthetjük, így különleges ízhatást érhetünk el.