Grillezett sajtos zöldségek Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, grillező, séfkés, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, grillezés, hámozás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
Mossuk meg a burgonyát, héjában főzzük puhára sós vízben, majd szűrjük le, és kicsit hagyjuk hűlni. Ha már nem annyira forró, hámozzuk meg és tartsuk melegen.
Mossuk meg a paradicsomokat, vágjuk le a tetejüket, majd szeleteljük karikákra.
Vágjuk ketté a zöldpaprikát, távolítsuk el az ereket és a magházat, vágjuk darabokra.
Mossuk meg a cukkinit, vágjuk le a két végét, és karikázzuk fel. Tisztítsuk meg a gombát, majd szeleteljük fel. Vágjuk szeletekre a sajtot is.
Tegyünk a zöldségekből a raclette-sütő tálkáiba, vagy a grillező tálcájára, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és kakukkfűvel, végül fedjük be az egészet sajttal. Addig süssük, amíg a sajt teljesen megolvad. Pirított fehér kenyeret vagy kiflikarikákat kínáljunk hozzá.