Chilaquile chilivel és csirkehússal Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, reszelő, sütő, tűzálló edény
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, főzés, kicsontozás, lerakás, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 4-6 főre
vagy
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A tortillacsíkokat tepsire tesszük, meglocsoljuk egy kevés olajjal, és a sütőben 30 perc alatt ropogósra és aranysárgára sütjük.
2. Az apróra vágott csirkedarabokat egy 23 x 33 cm-es tűzálló tál aljára helyezzük, megkenjük a zöld salsa felével, meghintjük korianderzölddel, oregánóval, fokhagymával és római köménnyel, valamint a cheddar, manchego vagy mozzarella sajt egy részével. Újra csirkehús következik, zöld salsa, fűszerek és reszelt sajt. A tetejére halmozzuk a tortillacsíkokat.
3. Ráöntjük a húslevest, és megszórjuk a parmezán sajttal.
4. A sütőben 30 perc alatt átsütjük, míg a sajt itt-ott aranysárgára pirul.
5. Egy-egy kanál tejföl, felkarikázott újhagyma és ecetes chilipaprika kíséretében tálaljuk.
Csirkealaplé
1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.
2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.
3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.
Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.