Chipotle salsa Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 15 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, hűtőszekrény, kés, turmixgép
Eljárások: darabolás, szeletelés, hűtés, préselés, turmixolás

Adag: 1 adag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál chipotle chili
45 dkg érett, kockára vágott paradicsom
1 csipet őrölt fahéj
½ teáskanál kristálycukor
½ csokor durvára tört korianderzöld
1 csipet őrölt római kömény
1 csipet őrölt szegfűbors
1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
kevés zöldcitromlé
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A paradicsomot a fokhagymával és korianderzölddel robotgépben vagy turmixgépben sima pürévé turmixoljuk, beletesszük a vöröshagymát, az adobo páclét ami a konzerv chipotle chili leve és a cukrot.

2. Belefacsarjuk a zöldcitromlét. Megsózzuk, majd ízlés szerint őrölt fahéjjal, szegfűborssal és római köménnyel ízesítjük.

3. Nyomban az asztalra adjuk, vagy tálalásig lefedve hűtőbe tesszük, bár a frissen készült salsa a legfinomabb.

Kb. fél liter salsát kapunk.