ARTICSÓKASALÁTA RUKKOLÁVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: citromnyomó, kés, keverőtál, sajtkés
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, préselés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csokor rukkola
8 db zsenge articsóka
12 dkg pecorino sajt
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
2 db citrom leve
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Az articsókák kemény szárát letörjük, a tetejükről – a fejek nagyságától és zsengeségétől függően – kb. 2 cm-nyit levágunk. A vastagabb külső leveleket leszedjük és kidobjuk, mert a salátához csak a világos színű, zsenge leveleket használjuk fel. Az articsókák közepét teáskanállal kivájjuk, és a leveleket azonnal bedörzsöljük citromlével, hogy ne színeződjenek el.

2. Az articsókákat vékonyan felszeleteljük, majd a szeleteket salátástálba helyezzük. Rászórjuk a ruccolát, meglocsoljuk a citromlével és az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a keveréket alaposan összeforgatjuk.

3. A sajtszeletelővel vékonyra vágott pecorinót a salátalevelekre szórjuk, és azonnal tálaljuk.