Guacamole Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 18 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál, séfkés
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db avokádó
1 evőkanál koriander
1 fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál citromlé
1 csipet só

Elkészítés:

1. Az érett avokádót félbevágjuk, a magját egy nagyobb kés élével kiemeljük (1. kép). Meghámozzuk, a húsát, közepes méretű tálba tesszük, és villával jól összetörjük, simára keverjük (2.kép).

2. A kis fej hagymát és a közepes méretű paradicsomot apróra vágjuk (3. kép), összekeverjük a felaprított korianderrel. A tálban lévő avokádópüréhez adjuk, és belekeverjük a többi hozzávalót is (4. kép).

Az avokádó húsa levegőn elszíneződik. Ennek megelőzésére a magot tegyük az elkészült dipbe, és jól fedjük le műanyag fóliával.
Ha úgy akarjuk kivenni az avokádó magját, hogy a hús ne sérüljön, egy nagyobb kés élét nyomjuk a magba, majd a kést megcsavarva emeljük ki a magot.
A dipet, azaz mártogatóst kukorica-chipsszel kínáljuk, vagy taco töltelékeként használhatjuk fel.