Teriyakimártás Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, reszelő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: forralás, hámozás, hűtés, reszelés, gyalulás, zúzás
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál japán szójaszósz
1 teáskanál reszelt gyömbér
2 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál szaké
2 evőkanál mirin
1 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
1. Egy kis lábosba tesszük a szójaszószt, a mirint, a szakét, a cukrot, és ha használunk, a reszelt vagy csíkokra vágott gyömbért meg a zúzott fokhagymát is.
2. Kis lángon melegítjük, közben keverjük, míg a cukor feloldódik. 15 percig forraljuk, amíg a mártás besűrűsödik. Tálalás előtt hűlni hagyjuk.
A fenti mennyiségekből 1,25 dl-nyit készíthetünk.