Teriyakimártás Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, reszelő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: forralás, hámozás, hűtés, reszelés, gyalulás, zúzás

Adag: 1 adag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál japán szójaszósz
1 teáskanál reszelt gyömbér
2 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál szaké
2 evőkanál mirin
1 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

1. Egy kis lábosba tesszük a szójaszószt, a mirint, a szakét, a cukrot, és ha használunk, a reszelt vagy csíkokra vágott gyömbért meg a zúzott fokhagymát is.

2. Kis lángon melegítjük, közben keverjük, míg a cukor feloldódik. 15 percig forraljuk, amíg a mártás besűrűsödik. Tálalás előtt hűlni hagyjuk.

A fenti mennyiségekből 1,25 dl-nyit készíthetünk.