Abált ponty hidegen Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, keverőtál, lábas, séfkés, szűrő, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: beforralás, darabolás, szeletelés, dermesztés, főzés, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg pontyfilé
Alapléhez:
1 fej vöröshagyma
10 dl víz
1 db citrom
1 evőkanál zselatin
ízlés szerint zöldbors
ízlés szerint babérlevél
ízlés szerint só
ízlés szerint pirospaprika

Elkészítés:

1. A hozzávalókból fűszeres alaplevet készítünk.

2. A pontyfiléket ujjnyi vastagságúra vágjuk és a forrástól számítva 5 percig főzzük.

3. A haldarabokat mélytányérra szedjük, az alaplevet leszűrjük és a zselatinnal beforraljuk, majd a halakra öntjük.

4. Citromkarikákkal és fokhagymás pirítóssal tálaljuk.

Szürkebarátot vagy rizlinget fogyaszthatunk hozzá.

Az elkészítési idő nem tartalmazza a hűtési időt, mely 1-2 óra vagy akár egy éjszaka is lehet.
Ezen étel készítésekor nyúzzuk és filézzük ki a halat, majd a fejéből, farkából, bőréből és a csontokból főzzük az erős alaplevet.