Sült Jamaika Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 20 perc  tapasztalatot kíván  átlagos ár
Eszközök: habüst, habverő, séfkés, sütő, tortaforma
Eljárások: darabolás, szeletelés, habverés, sütés

Adag: 1 adag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db gyömbértorta
23 dkg ananászkonzerv
5 dl vaníliafagylalt
17 dkg nádcukor
3 db tojás

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 C-fokra (a légkeverésest 20 C-fokra). Szűrjük le az ananászt, de a levéből 3 evőkanálnyit tegyünk félre.

A vízszintesen felszeletelt jamaika-i gyömbértorta szeleteit fektessük egymás mellé lapos, tűzálló tálban. Locsoljuk meg az ananász levével, és szórjuk rá az ananászdarabokat.

Verjük félkemény habbá a tojásfehérjéket. Utána verjük tovább, de kanalanként keverjük bele a cukrot is. Így a végén kemény és fényes habot kapunk.

Szeleteljük fel a fagylaltot, fektessük a gyümölcs tetejére, kissé nyomkodjuk rá. Ezt vonjuk be a kemény tojáshabbal, villával kis csúcsokat formálva a tetejére. Toljuk a sütőbe 5 percre, hogy aranyszínűre piruljon. Azonnal tálaljuk.

Gyömbértorta

4 teáskanál gyömbérpor
28 dkg barna cukor
32 dkg liszt
1 késhegynyi só
1 kávéskanál őrölt fahéj
2.5 dl tej
25 dkg vaj
1 tasak sütőpor
4 db tojás

Szitáljuk össze a lisztet, gyömbért, fahéjat, sütőport és a sót.

Keverjük habosra a tojásokat és a barna cukrot, majd felváltva adjuk hozzá a lisztkeveréket és a tejet.

Kivajazott, liszttel beszórt tortaformába öntve, előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.

Még könnyebb lesz a tésztánk, ha a tojások fehérjét különválasztjuk és emény habbá verve adjuk a masszához.