Sült Jamaika Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Eszközök: habüst, habverő, séfkés, sütő, tortaforma
Eljárások: darabolás, szeletelés, habverés, sütés
Adag: 1 adag
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 C-fokra (a légkeverésest 20 C-fokra). Szűrjük le az ananászt, de a levéből 3 evőkanálnyit tegyünk félre.
A vízszintesen felszeletelt jamaika-i gyömbértorta szeleteit fektessük egymás mellé lapos, tűzálló tálban. Locsoljuk meg az ananász levével, és szórjuk rá az ananászdarabokat.
Verjük félkemény habbá a tojásfehérjéket. Utána verjük tovább, de kanalanként keverjük bele a cukrot is. Így a végén kemény és fényes habot kapunk.
Szeleteljük fel a fagylaltot, fektessük a gyümölcs tetejére, kissé nyomkodjuk rá. Ezt vonjuk be a kemény tojáshabbal, villával kis csúcsokat formálva a tetejére. Toljuk a sütőbe 5 percre, hogy aranyszínűre piruljon. Azonnal tálaljuk.
Gyömbértorta
Szitáljuk össze a lisztet, gyömbért, fahéjat, sütőport és a sót.
Keverjük habosra a tojásokat és a barna cukrot, majd felváltva adjuk hozzá a lisztkeveréket és a tejet.
Kivajazott, liszttel beszórt tortaformába öntve, előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
Még könnyebb lesz a tésztánk, ha a tojások fehérjét különválasztjuk és emény habbá verve adjuk a masszához.