Kávétorta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kenőkés, keverőtál, lábas, sütő, tortaforma, tűzhely
Eljárások: hámozás, hűtés, kikeverés, sütés
Adag: 1 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál instant/nes kávé
¾ csésze barna cukor
10 dkg csokoládé
másfél teáskanál sütőpor
9 dkg olvasztott vaj
3 evőkanál tejszín
2 db tojás
1 és ¼ csésze liszt
igény szerint hámozott mandula
igény szerint csokoládéöntet
Elkészítés:
1. A lisztet, a cukrot és a neszkávét tálba tesszük. Belekeverjük az olvasztott vajat, a tojásokat, a tejszínt, és simára dolgozzuk.
2. A masszát egy 19×21 cm-es téglalap alakú, kivajazott sütőtormába öntjük, és közepes hőmérsékletű sütőben (180 °C) 35-40 percig sütjük. Rácsra helyezve hűlni hagyjuk.
3. A csokoládét megolvasztjuk, a kávés torta tetejére kenjük, és hámozott mandulaszemekkel díszítjük.
Könnyebben meghámozható a mandula, ha leforrázzuk, majd 2-3 percig állni hagyjuk a vízben.