OLAJOS-FOKHAGYMÁS SPAGETTI Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, séfkés, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, pirítás, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Az olívaolajból félreteszünk 1 evőkanálnyit, a maradékot felforrósítjuk egy közepes méretű serpenyőben. Beletesszük a fokhagymát, egy csipetnyi sót, és kis lángon állandóan kevergetve aranybarnára pirítjuk (1. kép), majd félretesszük a serpenyőt. Vigyázzunk, nehogy megégjen a fokhagyma, mert akkor elveszíti a zamatát. (Ha megég, elölről kell kezdeni!)
2. Közben egy nagy lábosban kissé sózott vizet forralunk. Beletesszük a spagettit és a megmaradt olajat, és addig főzzük, amíg éppen csak megpuhul, de még harapható (al dente). Leszűrjük, és visszatesszük a lábosba.
3. Az olajat és a fokhagymát belekeverjük a tésztába (2. kép), hogy jól átjárja. Megborsozzuk, és belekeverjük a friss petrezselymet, hogy mindenhová jusson belőle (3. kép).
4. A tésztát előmelegített tálalóedénybe tesszük, és azonnal tálaljuk.