ANANÁSZOS SONKABURGER Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 35 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: keverőtál, reszelő, séfkés, serpenyő, szűrő, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, hámozás, kikeverés, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db hamburger zsemle
4 szelet konzerv ananászkarika
4 szelet vastag sonka
1 kiskanál citromlé
1 evőkanál méz
1 kiskanál reszelt citromhéj
2 kiskanál őrölt gyömbér
1 dl ananászlé
1 kiskanál barnacukor
1 kiskanál mustár
igény szerint vaj
A káposztasalátához:
3 db vékonyra szeletelt újhagyma
10 dkg reszelt fehérkáposzta
1 db reszelt sárgarépa
2 kiskanál citromlé
2 evőkanál majonéz

Elkészítés:

1. A káposztát a hagymával, a répával, a majonézzel és 2 kiskanál citromlével összekeverjük.

2. 1 dl ananászlevet citromhéjjal, mézzel, gyömbérrel, mustárral, cukorral és a harmadik kanál citromlével összekeverünk, felforraljuk, és a négy darab ujjnyi vastag sonkaszeletet belerakva 3-4 percig pároljuk. Akkor jó, ha a leve elpárolog, és a sonkát fényes máz borítja. A sonkát a serpenyő szélére húzzuk, és az ananászkarikákat középre rakva mindkét felén alaposan átforrósítjuk.

3. A zsemléket félbevágva a vágott felüket kissé megpirítjuk, esetleg meg is vajazzuk. Az alsó felüket tányérokra ültetjük, sonkaszeletet borítunk rá, erre az ananászkarika, rá a lecsepegtetett káposztasaláta kerül. A zsemle felső felét ráfektetve tálaljuk.