ANANÁSZOS SONKABURGER Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A káposztát a hagymával, a répával, a majonézzel és 2 kiskanál citromlével összekeverjük.
2. 1 dl ananászlevet citromhéjjal, mézzel, gyömbérrel, mustárral, cukorral és a harmadik kanál citromlével összekeverünk, felforraljuk, és a négy darab ujjnyi vastag sonkaszeletet belerakva 3-4 percig pároljuk. Akkor jó, ha a leve elpárolog, és a sonkát fényes máz borítja. A sonkát a serpenyő szélére húzzuk, és az ananászkarikákat középre rakva mindkét felén alaposan átforrósítjuk.
3. A zsemléket félbevágva a vágott felüket kissé megpirítjuk, esetleg meg is vajazzuk. Az alsó felüket tányérokra ültetjük, sonkaszeletet borítunk rá, erre az ananászkarika, rá a lecsepegtetett káposztasaláta kerül. A zsemle felső felét ráfektetve tálaljuk.