ALMÁS SERTÉSBURGER Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A félbevágott szilvát leforrázzuk, majd lefedve állni hagyjuk. A húsról minden zsiradékot lebontunk. A mustárt a tejszínnel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk.
2. Az alma csutkáját kiszedjük, és a gyümölcsöt héjastól 1 cm-es szeletekre vágjuk. A vajban mindkét felüket 2-3 percig sütjük, szűrőlapáttal kiszedjük, és melegen tartjuk. Az olajat a serpenyőbe öntjük, a fokhagymát 1 percig pároljuk benne, és a négy karajszelet mindkét felét szép pirosra sütjük rajta.
3. A szilvát alaposan lecsepegtetjük. A kenyérszeleteket megpirítjuk, meg is vajazhatjuk. 4 kenyérszeletet tányérokra fektetünk, salátaleveleket terítünk rá, a húst ráfektetjük, és 1-1 almakarikával beborítjuk. Erre két szilvát teszünk, és kanálnyi mustáros keverékkel koronázzuk. Egy másik pirított kenyérrel befedve kínáljuk.