Aussie-burger Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: húsdaráló, kés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, hámozás, kikeverés, pirítás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg sovány darált marhahús
4 db hamburger zsemle
1 db finomra vágott vöröshagyma
5 db tojás
6 dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál paradicsomlé
1 késhegynyi bors
1 késhegynyi só
4 dkg vaj
2 nagy vöröshagyma
4 szelet edami sajt
4 szelet füstölt szalonna
1 nagy paradicsom
4 szelet lecsepegtetett céklasaláta
4 karika lecsepegtetett ananászkonzerv
1 kiskanál flekkenfűszer
néhány levél csíkokra vágott fejes saláta
A tálaláshoz:
igény szerint ketchup

Elkészítés:

1. A húst a hagymával, 1 tojással, morzsával, ketchuppal meg a fűszerekkel összedolgozzuk, és 4 húspogácsát formázunk belőle. A hagymakarikákat aranysárgára sütjük.

2. Teflonserpenyőt vagy rostot megforrósítunk, a vaj kis részével megkenjük, és a húspogácsák mindkét felét megsütjük. 1-1 sajtszeletet fektetünk rájuk. Egy másik serpenyőben a maradék vajon a 4 szalonnaszeletet ropogósra sütjük, a zsiradékon 4 tükörtojást készítünk.

3. A zsemléket félbevágjuk, belső felüket kissé megpirítjuk. Az alsó felükre salátát, paradicsomszeletet, rá céklát és ananászkarikát rakunk, a sajtos húspogácsát ráborítjuk, és a szalonnát, erre a tükörtojást fektetjük a tetejével, azon forrón tálaljuk.