Fejes saláta fokhagymás kenyérrel Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: borsdaráló, citromnyomó, fokhagymaprés, habverő, kés, keverőtál, salátacentrifuga, salátástál, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, pirítás, préselés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A salátát megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük és szétszedjük. A retket megtisztítjuk, felszeleteljük, és a felaprított metélőhagymával és zsázsával együtt a salátához adjuk.
2. A mártáshoz a tejfölt a narancslével és az ecettel simára keverjük, sóval, borssal, cukorral ízesítjük, és a salátára öntjük.
3. A kenyeret kis kockákra vágjuk, a fokhagymát sóval eldörzsöljük és átforgatjuk a felforrósított vajban, majd a kenyérkockákat a fokhagymás zsiradékban aranysárgára sütjük.
4. A pirított kenyérkockákat rászórjuk a salátára,és citromfűvel díszítjük.