BAMBUSZRÜGY TOFUVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, szűrő, tűzhely, wok
Eljárások: áztatás, blansírozás, darabolás, szeletelés, sütés, szűrés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg kemény tofu
5 dkg friss, finomra vágott bambuszrügy

vagy

5 dkg konzerv, finomra vágott bambuszrügy
3 db finomra vágott szárított kínai gomba
1 teáskanál világos szójaszósz
1 teáskanál osztrigaszósz
5 dkg kínai bébibordáskel
igény szerint étolaj

vagy

igény szerint földimogyoró-olaj

Elkészítés:

1. Az előzőleg 20 percre vízbe áztatott gombát alaposan kinyomkodjuk, majd finomra vágjuk, közben kiszedjük a kemény szárakat. A bordáskelt egy fazék vízben fél percig blansírozzuk. Lecsepegtetjük és félretesszük.

2. Wokban vagy fritőzben bő olajban sütéshez elegendő olajat melegítünk 180-190 °C-ra, illetve amíg egy kenyérkocka fél perc alatt megbarnul benne. A a 2,5 cm-es kockákra vágott tofut aranyszínűre sütjük. Kiszedjük, lecsepegtetjük és félretesszük.

3. Előmelegített wokban vagy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat. Beledobjuk a gombát és a bordáskelt. Hozzáadjuk a tofut és a bambuszrügyet, az osztrigaszószt és a szójaszószt. Átmelegítjük, és azonnal tálaljuk.

Ha konzerv bambuszrüggyel készítjük, akkor leöblítjük és finomra vágjuk a konzervet. Ha friss bambuszrügyünk van azt a felhasználás előtt fél óráig főzzük.