BAMBUSZRÜGY TOFUVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, szűrő, tűzhely, wok
Eljárások: áztatás, blansírozás, darabolás, szeletelés, sütés, szűrés
Adag: 4-6 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
1. Az előzőleg 20 percre vízbe áztatott gombát alaposan kinyomkodjuk, majd finomra vágjuk, közben kiszedjük a kemény szárakat. A bordáskelt egy fazék vízben fél percig blansírozzuk. Lecsepegtetjük és félretesszük.
2. Wokban vagy fritőzben bő olajban sütéshez elegendő olajat melegítünk 180-190 °C-ra, illetve amíg egy kenyérkocka fél perc alatt megbarnul benne. A a 2,5 cm-es kockákra vágott tofut aranyszínűre sütjük. Kiszedjük, lecsepegtetjük és félretesszük.
3. Előmelegített wokban vagy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat. Beledobjuk a gombát és a bordáskelt. Hozzáadjuk a tofut és a bambuszrügyet, az osztrigaszószt és a szójaszószt. Átmelegítjük, és azonnal tálaljuk.