MOZZARELLÁS TÉSZTA OLAJBOGYÓVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: séfkés, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Nagy fazék sós vízben főzzük a pennét (vagy rövid csőtésztát) 10-12 percig. Időnként keverjük meg.
2. Közben nagy tálban keverjük össze az apróra vágott lila hagymát, a kimagozott, szintén apróra vágott chili paprikát és a kisebb kockákra vágott, érett paradicsomot. Alaposan sózzuk, borsozzuk meg, majd keverjük bele az olívaolajat.
3. Szűrjük le a tésztát, és adjuk a paradicsomos keverékhez a kisebb kockákra vágott mozzarellával, a maroknyi, friss bazsalikom- vagy mentalevéllel és a fekete olajbogyóval. Jól forgassuk össze, és tálaljuk.