MOZZARELLÁS TÉSZTA OLAJBOGYÓVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: séfkés, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg fekete olívabogyó
35 dkg penne
22 dkg mozzarella sajt
1 maréknyi bazsalikom
1 fej lilahagyma
45 dkg paradicsom
6 evőkanál olívaolaj
1 db chilipaprika
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Nagy fazék sós vízben főzzük a pennét (vagy rövid csőtésztát) 10-12 percig. Időnként keverjük meg.

2. Közben nagy tálban keverjük össze az apróra vágott lila hagymát, a kimagozott, szintén apróra vágott chili paprikát és a kisebb kockákra vágott, érett paradicsomot. Alaposan sózzuk, borsozzuk meg, majd keverjük bele az olívaolajat.

3. Szűrjük le a tésztát, és adjuk a paradicsomos keverékhez a kisebb kockákra vágott mozzarellával, a maroknyi, friss bazsalikom- vagy mentalevéllel és a fekete olajbogyóval. Jól forgassuk össze, és tálaljuk.

Gyorsan elkészíthető, friss ízű étel chilivel fűszerezve.