SERPENYŐS MARHAHÚS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, turmixgép, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hűtés, keverve sütés, kimagozás, pirítás, turmixolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A thai varázskrémhez az összes hozzávalót (köztük a durvára aprított koriandergyökeret) turmixgépbe tesszük, vagy mozsárban összetörve sűrű krémmé dolgozzuk össze. 3-4 napig hűtőben tároljuk, egy részét le is fagyaszthatjuk.
2. A wokban felmelegítjük az olajat, és 1 percig keverve sütjük benne a vöröshagymát, a fokhagymát és a 2-3 cm-es, vékony csíkokra vágott gyömbért.
3. Beletesszük a marhahúst, és magas hőmérsékleten keverve sütjük, amíg mindenhol meg nem pirul.
4. A zöldségeket (köztük a kicsumázott paprikával), a varázskrémből 2 evőkanálnyit és a currykrémet hozzáadjuk, és 2-3 percig sütjük, amíg kifehéredik és megsül.
5. Belekeverjük a korianderzöldet, a bazsalikomot, és a rizzsel azonnal tálaljuk.