SERPENYŐS MARHAHÚS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, turmixgép, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hűtés, keverve sütés, kimagozás, pirítás, turmixolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 dkg csíkokra vágott marhahús
2 evőkanál földimogyoró-olaj
2 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
2 gerezd összevágott fokhagyma
1 darabka vékonyra szeletelt gyömbér
1 maréknyi finomra vágott korianderzöld
1 evőkanál thai piros currypaszta
12 dkg babcsíra
15 dkg konzerv bambuszrügy
1 db szeletelt, kimagozott zöld húsú paprika
igény szerint főtt rizs
néhány thai bazsalikom
A thai varázskrémhez:
5 dkg egész fehér bors
1 csokor friss, apróra vágott korianderzöld
1 fej tisztított fokhagyma
kevés darabolt koriandergyökér

Elkészítés:

1. A thai varázskrémhez az összes hozzávalót (köztük a durvára aprított koriandergyökeret) turmixgépbe tesszük, vagy mozsárban összetörve sűrű krémmé dolgozzuk össze. 3-4 napig hűtőben tároljuk, egy részét le is fagyaszthatjuk.

2. A wokban felmelegítjük az olajat, és 1 percig keverve sütjük benne a vöröshagymát, a fokhagymát és a 2-3 cm-es, vékony csíkokra vágott gyömbért.

3. Beletesszük a marhahúst, és magas hőmérsékleten keverve sütjük, amíg mindenhol meg nem pirul.

4. A zöldségeket (köztük a kicsumázott paprikával), a varázskrémből 2 evőkanálnyit és a currykrémet hozzáadjuk, és 2-3 percig sütjük, amíg kifehéredik és megsül.

5. Belekeverjük a korianderzöldet, a bazsalikomot, és a rizzsel azonnal tálaljuk.