SPENÓTOS OMLETT FETA SAJTTAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 70 perc  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, fémtál, habverő, keverőtál, serpenyő, szűrő, szűrőlapát, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: blansírozás, darabolás, szeletelés, hámozás, kimagozás, párolás, pirítás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db tojás
130 dkg kockára vágott burgonya
6 evőkanál vaj
1 teáskanál pirospaprika
2 db kockára vágott, kimagozott paradicsom
3 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint bors
A töltelékhez:
25 dkg bébispenót
13 dkg kockára vágott feta sajt
4 evőkanál natúr joghurt
1 teáskanál édesköménymag

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben felhevített 2 evőkanálnyi vajban, takaréklángon, aranysárgára pirítjuk a burgonyát, majd átöntjük egy tálba.

2. A serpenyőbe tesszük a fokhagymát, a pirospaprikát meg a meghámozott, kimagozott és kockára vágott paradicsomot, és 2 percig pároljuk. Félretesszük.

3. A tojásokat tálba ütve felverjük, borssal ízesítjük, majd ráöntjük a burgonyára, és alaposan összekeverjük.

4. A spenótot forrásban lévő vízben 1 percig fonnyasztjuk. Leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük, hogy visszanyerje a színét, majd papírtörlővel leitatjuk.

A spenóthoz hozzákeverjük az édesköménymagot, a feta sajtot és a joghurtot.

5. Egy evőkanál vajat felhevítünk egy 15 cm átmérőjű palacsintasütőben, és a tojásos burgonya egynegyedét beleöntjük a serpenyőbe. Mindkét oldalát kb. 1-1 percig sütjük, amíg a tojás megszilárdul.

6. Az omlettet tányérra csúsztatjuk. Egyik oldalának a felére rákenjük a spenótos keverék egynegyedét, majd félbehajtjuk az omlettet. Hasonló módon elkészítjük a másik három omlettet is, és a párolt paradicsommal tálaljuk.