Savanyú hal Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, lábas, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hűtés, marinálás, párolás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl gyenge ecet
100 dkg konyhakész szardínia
vagy
100 dkg konyhakész durbincs
1 db babérlevél
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
50 dkg karikára vágott hagyma
ízlés szerint szegfűbors
ízlés szerint egész feketebors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A halakat kívül-belül bedörzsöljük sóval.
2. Egy edényben felforrósítjuk az olívaolajat, és megpároljuk benne a hagymát.
3. Az ecetet és a fűszereket hozzáadjuk, és összeforraljuk. Ezután csökkentjük a hőmérsékletét, a halat a lébe tesszük, és kb. 30 percig állni hagyjuk benne.
4. Ezután üvegedényekben hideg helyre tesszük (hűtőszekrényben néhány napig eltartható).
Hidegen tálaljuk.
Változat: a füstölt és pácolt savanyú hallal tetszés szerinti haltálakat egészíthetünk ki.
Recinával kínáljuk.