Tiramisu csokoládéval Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, habverő, keverőtál, tűzhely
Eljárások: forralás, habverés, kikeverés, lerakás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral egy tálban, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjat.
2. A tejszínt forrósítsuk fel egy fazékban és oldjuk fel benne a csokoládét.
3. Ezt a masszát keverjük a tojássárgájához.
4. A krémtúrót dolgozzuk bele.
5. Egy formát rakjunk ki a babapiskótával, locsoljuk meg az édes fehérborral (Marsalával), majd a krémet 3 cm vastagon kenjük a piskótára, és hagyjuk állni a hűtőszekrényben 2-3 órát.
6. Végezetül a tejszínt verjük fel habfixálóval és a vaníliás cukorral, majd kenjük rá a csokoládékrémre.
7. Adagoljuk tányérokra, és kakaóporral megszórtan tálaljuk.