Tiramisu csokoládéval Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, habverő, keverőtál, tűzhely
Eljárások: forralás, habverés, kikeverés, lerakás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg krémtúró
½ csomag babapiskóta
8 dkg főzőcsokoládé
½ csomag vaníliás cukor
másfél dl tejszín
1 kávéskanál reszelt citromhéj
8 dkg kristálycukor
3 db tojás
½ csomag habfixáló
1 dl marsala bor
igény szerint kakaópor

Elkészítés:

1. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral egy tálban, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjat.

2. A tejszínt forrósítsuk fel egy fazékban és oldjuk fel benne a csokoládét.

3. Ezt a masszát keverjük a tojássárgájához.

4. A krémtúrót dolgozzuk bele.

5. Egy formát rakjunk ki a babapiskótával, locsoljuk meg az édes fehérborral (Marsalával), majd a krémet 3 cm vastagon kenjük a piskótára, és hagyjuk állni a hűtőszekrényben 2-3 órát.

6. Végezetül a tejszínt verjük fel habfixálóval és a vaníliás cukorral, majd kenjük rá a csokoládékrémre.

7. Adagoljuk tányérokra, és kakaóporral megszórtan tálaljuk.

A tiramisu leggyakrabban mascarpone sajttal készül. Érdemes a tálalás előtt néhány órával elkészíteni és hűtőszekrényben tartani. Ez alatt az idő alatt az ízek jól „összeérnek”, s hidegen finomabb is.