EPERFAGYLALT GYÜMÖLCSKOKTÉLLAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 20 perc  kezdőknek  átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, salátástál
Eljárások: darabolás, szeletelés, habverés, hámozás, kimagozás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kivi
1 db őszibarack
40 dkg eperfagylalt
2 db sárgabarack
1 db körte
8 dkg dióbél
2 dl keményre vert tejszín
4 cl Maraschino likőr
1 csomag vaníliás cukor
igény szerint csokoládés tortadara

Elkészítés:

1. A sárgabarackot és az őszibarackot mossuk meg és magvaljuk ki.

2. A körtét hámozzuk meg és vágjuk ki a magházát.

3. A kivit hámozzuk meg.

4. Az összes gyümölcsöt vágjuk apró kockákra, majd egy tálban keverjük össze.

5. Adjuk hozzá a diót, a vaníliás cukrot meg a likőrt.

6. A fagylaltot osszuk 4 pohárba, és helyezzük rá a gyümölcskoktélt.

7. Nyomjunk a tetejére egy kis tejszínhabot, szórjuk meg a csokoládémorzsával, és azonnal tálaljuk.

Vásároljunk kész fagylaltot, így gyors, finom desszertet tudunk felszolgálni.