Fagyasztott torta csokoládéval Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 60 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, habverő, keverőtál, konyhai mérleg, sütő, tepsi
Eljárások: fagyasztás, habverés, kikeverés, sütés, töltés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg főzőcsokoládé
1 pohár tejszín
1 csomag csokoládémáz
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
2 cl mandulalikőr
kevés cukormorzsa
Tésztához:
5 dkg főzőcsokoládé
10 dkg vaj
2 db tojás
5 dkg kristálycukor
5 dkg liszt
igény szerint zsír

Elkészítés:

1. A tésztához olvasszuk fel a vajat vagy a margarint, valamint a csokoládé tömböt.

2. Kézmelegen tegyük egy tálba, majd keverjük habosra a cukorral és a tojásokkal.

3. A sót és a lisztet keverjük össze, és kanalanként adjuk a tésztához.

4. Zsírozzunk ki egy tepsit, és szórjuk meg liszttel.

5. A tésztát töltsük bele és simítsuk el.

6. 180 C-fokra előmelegített sütőben süssük 15-18 percig.

7. Vegyük ki, helyezzük drótrácsra, és a mélyhűtőben fagyasszuk egy-másfél órát.

8. Időközben tegyük a lábasba a tejszínt, egy újabb adag csokoládét, az Amarettót és a vaníliás cukrot, olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni.

9. Verjünk kemény habot a csokis tejszínből.

10. A fagyasztott tészta felét kenjük meg a felvert csokis tejszínnel.

11. A tészta másik felével fedjük le, majd ismét fagyasszuk.

12. Amikor már a csokis tejszín is megfagyott, vegyük ki, és vágjuk téglalapokra vagy négyzetekre.

13. A tésztát vonjuk be csokoládémázzal.

14. A tortácskákat szórjuk meg cukormorzsával vagy cukorvirágokkal, és újból fagyasszuk le.

15. A fagyasztott tortát kínálhatjuk kávé mellé, de jól illik hozzá az évszaknak megfelelő gyümölcsökből (főleg bogyós gyümölcsökből) készült saláta is.