Fagyasztott torta csokoládéval Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, habverő, keverőtál, konyhai mérleg, sütő, tepsi
Eljárások: fagyasztás, habverés, kikeverés, sütés, töltés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A tésztához olvasszuk fel a vajat vagy a margarint, valamint a csokoládé tömböt.
2. Kézmelegen tegyük egy tálba, majd keverjük habosra a cukorral és a tojásokkal.
3. A sót és a lisztet keverjük össze, és kanalanként adjuk a tésztához.
4. Zsírozzunk ki egy tepsit, és szórjuk meg liszttel.
5. A tésztát töltsük bele és simítsuk el.
6. 180 C-fokra előmelegített sütőben süssük 15-18 percig.
7. Vegyük ki, helyezzük drótrácsra, és a mélyhűtőben fagyasszuk egy-másfél órát.
8. Időközben tegyük a lábasba a tejszínt, egy újabb adag csokoládét, az Amarettót és a vaníliás cukrot, olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni.
9. Verjünk kemény habot a csokis tejszínből.
10. A fagyasztott tészta felét kenjük meg a felvert csokis tejszínnel.
11. A tészta másik felével fedjük le, majd ismét fagyasszuk.
12. Amikor már a csokis tejszín is megfagyott, vegyük ki, és vágjuk téglalapokra vagy négyzetekre.
13. A tésztát vonjuk be csokoládémázzal.
14. A tortácskákat szórjuk meg cukormorzsával vagy cukorvirágokkal, és újból fagyasszuk le.
15. A fagyasztott tortát kínálhatjuk kávé mellé, de jól illik hozzá az évszaknak megfelelő gyümölcsökből (főleg bogyós gyümölcsökből) készült saláta is.