Burgonyaleves macedón módra Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: burgonyanyomó, fazék, habverő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, passzírozás, áttörés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg burgonya
1 fej hagyma
5 dl tej
8 dkg vaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

A hámozott, kockára vágott burgonyát a hagymával sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, de a főzővizet félretesszük. Burgonyatörőn átnyomjuk, hozzáöntjük a langyos tejet, az olvasztott vajat, fűszerezzük borssal, és annyi vizet öntünk hozzá a félretett főzővízből, hogy sűrű levest kapjunk. Még egyszer felfőzzük.

Vajban pirított zsemlecsíkokat vagy kiflikarikákat adjunk hozzá.