ANGYALHAJ Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  olcsó
Eszközök: citromnyomó, reszelő, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, reszelés, gyalulás, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg cérnametélt
1 fej hagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 db leve citrom
8 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

2. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük.

3. Lecsöpögtetjük, a serpenyőbe tesszük és összemelegítjük. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. Előmelegített tálba halmozzuk és meglocsoljuk a citromlével. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.