CUKKINIS OMLETT Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: kés, keverőtál, papírtörlő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, sütés, sütés bő zsiradékban

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagyobb cukkini
6 db tojás
8 dkg liszt
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
kevés apróra vágott bazsalikom

Elkészítés:

Hideg, folyó víz alatt mossuk meg a cukkinit és papírtörlővel szárítsuk le. Vágjuk vékony karikákra, forgassuk a lisztbe és rázzuk le a felesleget. Az olajat – 2 evőkanál kivételével – nagy serpenyőben hevítsük nagyon forróra. Süssük benne a cukkinit 8 percig, közben többször forgassuk meg. Amikor már aranybarnára sült, papírtörlőn itassuk le. A sütéshez használt olajat öntsük ki, és öntsük a serpenyőbe a félretett olajat. A cukkiniket egy rétegben terítsük szét a serpenyő alján. Verjük fel a tojásokat sóval, borssal, és öntsük a cukkinikre. Süssük 4-5 percig közepes fokozaton. Óvatosan fordítsuk meg az omlettet, szórjuk meg bazsalikommal és süssük még 4 percig. Szilárdnak és világosbarnának kell lennie mindkét oldalán. Csúsztassuk melegített kínálótálra és forrón tálaljuk.

Fiatal, száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.