Pulykaszeletek tejfölös gombával Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: reszelő, séfkés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: bundázás, darabolás, szeletelés, párolás, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg csiperkegomba
80 dkg pulykamellfilé
1 pohár tejföl
2 db vöröshagyma
1 csipet szerecsendió
2 dl fehérbor
1 db citrom
1 csésze reszelt stracchino sajt
1 csésze liszt
1 csomó petrezselyemzöld
8 dkg margarin

vagy

8 dkg vaj
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1.Forrósítsuk fel a vajat vagy a margarint egy serpenyőben. Sózzuk, borsozzuk meg a hússzeleteket, forgassuk meg lisztben és mindkét oldalát süssük kb. 5 percig, utána szedjük ki és tartsuk melegen.

2.A hátramaradó zsírban dinszteljük üvegesre a finomra metélt hagymát.

3.A megtisztított, megmosott és felszeletelt gombát adjuk a hagymához, és kicsit dinszteljük vele.

4.Öntsük fel a citromlével, utána a fehérborral, valamint a tejföllel, és főzzünk belőle mártást.

5.Keverjük bele a reszelt sajtot, és addig kavargassuk, míg szét nem fő.

6.Vegyük le a tűzről, és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval.

7.Öntsük a mártást a pulykaszeletekre, és petrezselyemmel megszórtan tálaljuk.

Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.