Bundázott karfiol Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 55 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, papírtörlő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: bundázás, darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, sütés bő zsiradékban

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg rózsáira bontott karfiol
¾ dl sör
4 db tojás
15 dkg liszt
2 evőkanál finomra vágott kakukkfű
5 dl étolaj
2 és fél dl fehérborecet
1 kis fej finomra vágott hagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A karfiolrózsákat sós, forrásban lévő vízben 4 percig főzzük. Tegyük tiszta konyharuhára, hogy lecsöpögjön. Az enyhén felvert tojásokat keverjük össze a sörrel. A lisztet tegyük tálba, forgassuk meg benne a karfiolrózsákat, és rázzuk le róluk a felesleget. Az olajat hevítsük 30 cm átmérőjű serpenyőben. 8-10 rózsát merítsünk meg a tojásos keverékben, süssük kb. 10 percig, többször megforgatva őket, amíg mindenhol aranybarnák lesznek. Papírtörlőn szárítsuk le. Készen sózzuk. Az ecetet tegyük kis méretű nyeles serpenyőbe a hagymával együtt. Forraljuk 5-6 percig, adjunk hozzá kakukkfüvet, és húzzuk félre. Öntsük kínálótálba. A karfiolrózsákat forrón, előételként tálaljuk, a mártást külön tálkában adjuk hozzá.

Könnyű, habzó vörösbort kínáljunk hozzá.