Bundázott karfiol Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, papírtörlő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: bundázás, darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, sütés bő zsiradékban
Adag: 4 főre
Elkészítés:
A karfiolrózsákat sós, forrásban lévő vízben 4 percig főzzük. Tegyük tiszta konyharuhára, hogy lecsöpögjön. Az enyhén felvert tojásokat keverjük össze a sörrel. A lisztet tegyük tálba, forgassuk meg benne a karfiolrózsákat, és rázzuk le róluk a felesleget. Az olajat hevítsük 30 cm átmérőjű serpenyőben. 8-10 rózsát merítsünk meg a tojásos keverékben, süssük kb. 10 percig, többször megforgatva őket, amíg mindenhol aranybarnák lesznek. Papírtörlőn szárítsuk le. Készen sózzuk. Az ecetet tegyük kis méretű nyeles serpenyőbe a hagymával együtt. Forraljuk 5-6 percig, adjunk hozzá kakukkfüvet, és húzzuk félre. Öntsük kínálótálba. A karfiolrózsákat forrón, előételként tálaljuk, a mártást külön tálkában adjuk hozzá.