Fűszeres fácánmell Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: kés, keverőtál, serpenyő, tűzhely
Eljárások: pácolás, párolás, pirítás, sütés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Mossuk meg folyó víz alatt a fácánmellet, töröljük szárazra, és helyezzük egy tálba.
2. Keverjük az olajba a majoránnát, a kakukkfüvet (lásd a képet), a citromhéjat, kenjük a húsra, és legalább 120 percet pácoljuk.
3. Ezt követően vegyük ki a marinádból, süssük meg a serpenyőben vagy a grillsütőben, sózzuk, borsozzuk és tartsuk melegen.
4. A vajat vagy a margarint forrósítsuk fel egy kisebb edényben és kicsit pirítsuk meg benne az egész borsot.
5. Adjuk hozzá az áfonyát, a száraz sherryt, valamint a konyakot, és forrósítsuk fel.
6. Keverjük bele a citromfüvet, a fácánmellet helyezzük tálra, öntsük le a mártással, és azonnal tálaljuk.