Fűszeres fácánmell Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  drága
Eszközök: kés, keverőtál, serpenyő, tűzhely
Eljárások: pácolás, párolás, pirítás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db fácánmell
1 kávéskanál kakukkfű
1 csomó citromfű
1 evőkanál majoránna
1 kávéskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál áfonya
2 cl konyak
1 dl sherry
1 evőkanál egész zöldbors
6 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál margarin

vagy

2 evőkanál vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Mossuk meg folyó víz alatt a fácánmellet, töröljük szárazra, és helyezzük egy tálba.

2. Keverjük az olajba a majoránnát, a kakukkfüvet (lásd a képet), a citromhéjat, kenjük a húsra, és legalább 120 percet pácoljuk.

3. Ezt követően vegyük ki a marinádból, süssük meg a serpenyőben vagy a grillsütőben, sózzuk, borsozzuk és tartsuk melegen.

4. A vajat vagy a margarint forrósítsuk fel egy kisebb edényben és kicsit pirítsuk meg benne az egész borsot.

5. Adjuk hozzá az áfonyát, a száraz sherryt, valamint a konyakot, és forrósítsuk fel.

6. Keverjük bele a citromfüvet, a fácánmellet helyezzük tálra, öntsük le a mártással, és azonnal tálaljuk.

Száraz vörösbort kínáljunk hozzá.
Burgonyakrokettel tálaljuk.