ARTICSÓKÁS OMLETT Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: habverő, keverőtál, serpenyő, tűzhely
Eljárások: bundázás, habarás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 db articsókaszív
5 db tojás
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
8 dkg liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

Az articsókaszíveket forgassuk meg lisztben, a felesleget rázzuk le róluk. Két evőkanál kivételével forrósítsuk fel az olajat nagyobb serpenyőben erős tűzön. Az articsókát süssük körülbelül 8 percig, miközben többször megforgatjuk, hogy egyenletesen átsüljön. Amikor már világosbarna, papírtörlővel itassuk le a felesleges olajat. A használt olajat öntsük ki a serpenyőből, és tegyük bele a félretett olajat. Tegyük bele az articsókát, mérsékelten erős tűzön süssük tovább. A tojást sóval és borssal kissé verjük fel, majd öntsük az articsókára. Süssük 4-5 percig. Óvatosan fordítsuk meg az omlettet, és süssük még 4 percig. Szilárdnak és mindkét oldalán világosbarnának kell lennie. Melegített kínálótálra tesszük, tálaljuk.

Könnyű, száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.